"Itthon vagy! Magyarország szeretlek!" 2014.

 
2014. augusztus 27-én szombaton került megrendezésre országosan az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! Szent Mihály napjához kapcsolódó hétvégi programsorozta. Csöglén 13 órakor kezdődött a rendezvény az iskolai futballpályán, melyre bárki ellátogathatott. A programot itt most nem részletezzük, mert mi elsősorban az óvodásaink műsorát, illetve a velük kapcsolatos történéseket kívánjuk bemutatni néhány mondatban és természetesen képekben is. Valamint a videó galériában egy részlet is megtekinthető a szereplésből.  
14 órakor kezdtük kis fellépésünket, melyet az oviban tanult énekekkel, mondókákkal fűszerezve adtak elő ovisaink. Nagyon jól érezték magukat az időjárás ellenére, ugyan is többször szitált az eső, de semmit nem foglakoztak vele a gyerekek. Volt a színpad mellett játszóház is, ahol minden gyerkőc kreálhatott valamit. Volt kifestő, külöféle gabonaszemekből teamécsest díszítettek körbe, lufiból kialakaítva megkaphatta mindenki akár kedvenc állatát is.  
Szinte egész idő alatt lehetett cicegét fogyasztani, melyet az udvaron nagy tárcsákon sütöttek Farkas Jenő bácsi fiával, Balázzsal és Ambrus Dani bácsival. Másik helyen Tóth Feri bácsi és  csapata szolgált eme étellel. Igazán finom éteknek bizonyult, mert úgy elkapkodták, mint a cukrot. Apropó cukor. Vattacukrot is kapott mindenki, melyet szokás szerint Piriti Kálmán bácsi pörgetettt-forgatott. Fagylaltot is ehettek a gyerekek, melyhez mindenki kapott egy kupont és beválthatta egy gombóc fagyira. Arcfestés is volt, melyet szintén szokás szerint Erszi néni végzett és most lánya is segítségére volt.  Ne feledkezzünk meg a póni lovaglásról sem, mely azért mindig kedvenc programanak bizonyul a kicsik körében. Így összel korábban sötétedik és a vacsora, mely finom babgulyás volt, már lámpafénynél került elfogyasztásra. Az egész ceremónia záró és egyben szó szrint fénypontja a tábortűz gyújtása volt. 21:30 órakor. Úgy láttam, hogy ezt a késői időpontot is szinte az összes gyerkőc megvárta, megvárhatta. Vasárnap úgy sem kell oviba menni :-) .  Szerencsére kegyes volt az idő és nagyon jól telt el a szombati délután. Reméljük, hogy minden gyereknek élmény volt. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy megfeledkeztünk egy a gyerekeknek szóló műsorszámról, az téved. Itt volt a két hölgy is, akik szuper kis zenés műsort adott a gyerekeknek. Ők a Répa, retek, mogyoró társulat. Remek hangulatot teremtettek, főként a vonatozással. Ez valahogy minden korosztálynak tetszik, ha megfigyeljük. Bízunk benne, hogy sok ilyen szórakozásban lesz részünk a jövőben is.