Az Intézményről

 
A Csöglei Óvoda 1981-ben épült és ebben az évben meg is kezdte működését. Az óvoda társadalmi munkával, a helyi lakosok összefogásával épült fel. Frekventált helyen, a település majdnem legmagasabb pontján fekszik. Az épület az általános iskola szomszédságában helyezkedik el és a buszmegálló is nagyon közel, kb 70 méteres távolságban van tőle, ami nagyon optimális. Közvetlenül az intézmény mellett melegkonyha is üzemel, mely biztosítja az óvodások étkeztetését. Nem kell nagy távolságból ideszállítatni a tízórait, ebédet, uzsonnát, hanem azt itt helyben van, frissében. Hatalmas, fákkal tarkított, liget szerű udvarral rendelkezik, ahol az Európai Uniós elvárásoknak megfelelő, biztonságos játszótér van kialakítva a gyerekek számára. Nagyobb részt fából készült biztonságos mozgásfejlesztő játékokkal van felszerelkezve. A füves területen különböző sport és szabadidős tevékenységekre nyílik lehetőség. (pl. foci, tollaslabda, különböző labdajátékok, ugrókötelezés, hullahopp-karikázás, stb.) Az óvodai nevelés célja,  hogy a  gyermekeink szeressenek óvodába járni és fejlődésük biztosított legyen. Az óvónők mindent megtesznek annak érdekében, hogy testileg, lelkileg és szociálisan kellő érettséggel kezdjék majd meg gyermekeink az iskolát. 

Az ovi a mese varázsa

Társoldalak:

 

 A honlapnak van két társ honlapja, melyek szintén szerkesztésemben jöttek létre. Látogassátok meg ezeket is. Szorosan kapcsolódnak az óvoda témájához, mert a Manótanyát az ovisok is látogatják és elég tekintélyes a tagjainak létszáma. A másik honlap a helyi masszázsszalonról ad tájékoztatást, mely Üveges Zsoltné Lívia vállalkozása és Ő biztosítja a helyet a manótanya foglakozásoknak. (Valamint az ovisoknak is biztosít prevenciós látogatásokat egészségcentrumában). Egészség megőrzésről - betegségmegelőzésről is szó van az összejövetelek alkalmával. Viselkedési szokásokról is beszélünk, gyakoroljuk is őket. Továbbá szülinapozunk, gyümölcsöt eszünk, teázunk, kreatívkodunk, éneklünk, verselünk, mesét olvasunk, játszunk, jó időben természetet járunk, stb. Nagyon jól érzik magukat a gyerekek és ez a fontos.

 

manotanya.webnode.hu

www.plantago96bt.hu

 

szerk:Csizmadia Tamás

Az oldal története

 

  Napjainkban szinte nincs is olyan intézmény, melynek ne lenne saját honlapja. Gondoltam, ideje volna külön honlappal megjelennie a Csöglei Óvodának a világhálón. Egy ünnepi eseményünk alkalmával jött szóba a dolog, egész pontosan 2013 karácsonykor. Beszélgettünk a vezető óvónővel, hogy mit szólna, ha elindítanék egy honlapot és folyamatosan tölteném rá a tartalmakat, hogy mindig az aktualitások jelenjenek meg rajta. Érdekelte a téma és így indult a portál.