Kegyes volt hozzánk az időjárás és meg tudtuk tartani a Szülői Munka Közösséggel karöltve a gyermeknapot az óvoda udvarán. 
 
 
 
15 órakor gyültünk össze az udvaron és kezdetét vette a rendezvény. A hatalmas füves területen mindenki kedvére játszhatott. 
 
Volt arcfestés is az ÖTGYE (Összefogás Térségünk Gyermekeiért Egyesület) jóvoltából és közreműködésével. Boldogné Erzsi és Hodászi Ida rajzolt különféle motívumokat a gyerkőcökre. Ki az arcára, ki a kezére kért egy-egy dekoratív festést.
Szintén az Egyesület ajándékozott ovisainknak egy trambulint. Melyet ezúton is köszönünk állandó támogatónknak. A körbe hálóval védett 2 méter átmérőjű ugráló birodalmat hamar birtokba is vették. Mivel újdonságnak számít, talán ebben töltötték a legtöbb időt. Hol csak egy gyermek, hol pedig ketten, hárman is ugráltak egyszerre. Jól érezték magukat.  
Hintáztak,  csúzdáztak, hullahopp karikáztak, labdáztak. Lehetett gyöngyöt fűzni a bejárat melletti asztalnál, mely nem volt annyira népszerű a kisebbek körében, de ez nem is nagy baj.  
 
 
A teraszon  szolgálták fel a szülők az elkészített szendvicseket és a finom szörpöket. Volt  rágcsálnivaló is bőven, ha nem is pont hamuban sült, de finom pogácsával az élen
 
 
  Később kötélhúzással is próbálkoztak a gyerekek és hol erre, hol arra dőlt el mindkét csapat, jókat nevetve.  Bő három órán át szórakozhatott mindenki kedvére. Természetesen a homokózó, mint általánosan kedvelt hely, sem maradt érintetlen. 
 
Összességében szépen, vidáman telt el ez a néhány óra, mely az idei gyermeknapunk volt óvodánkban. Köszönet a szülőknek és Polgármesterünknek is, hogy velünk voltak ez idő alatt!